Aftrap glasvezelcampagne Kaag en Braassem

Breedband Buitengebied
Geplaatst op: 23 november 2017

 

Glasvezel voor buitengebied Kaag en Braassem weer stap dichterbij

Al in 2016 is een burgerinitiatief vanuit de gemeentes Kaag en Braassem en Nieuwkoop gestart om een glasvezelnetwerk te realiseren in de buitengebieden van Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Met het vinden van een investeerder heeft DICO Snel Internet Buitengebied een mooie stap gezet richting de realisatie van dit netwerk. Op 21 november ondertekenden de investeerder, DICO, de gemeente Kaag en Braassem en gemeente Nieuwkoop een convenant, waarmee de vergunning voor de aanleg aangevraagd kan worden.

Verbetering leefbaarheid buitengebied
Wethouder Yvonne Peters van gemeente Kaag en Braassem is zeer verheugd dat er nu uitzicht is op snel internet in het buitengebied: “Het is belangrijk dat alle inwoners van Kaag en Braassem ook als ze in het buitengebied wonen, over goed internet kunnen beschikken. Daarom zijn we blij met dit initiatief en ondersteunen wij dit van harte. Ik ben blij dat het project ‘Snel Internet Buitengebied’ nu daadwerkelijk van start gaat en dat inwoners en ondernemers in het buitengebied eind 2018 over snel internet kunnen beschikken.”

 Aanbod providers
In Gemeente Kaag en Braassem hebben inwoners keuze uit 4 glasvezelproviders. Multifiber en Solcon leveren diensten voor consumenten en de klein-zakelijke gebruiker. Cbizz en Weserve richten zich op zakelijke klanten.

 

Foto: Wethouder Yvonne Peters namens gemeente Kaag en Braassem en wethouder Guus Elkhuizen namens gemeente Nieuwkoop tekenen het convenant.